Andliga spädbarn.

Vishet förkunnar vi för de andligt fullvuxna, men inte en vishet som hör till denna världen eller denna världens förgängliga makter. Vad vi förkunnar är Guds hemlighetsfulla vishet, som var fördold men som redan före tidens början av Gud var bestämd att leda oss till härlighet. Den kände ingen av denna världens makter till – om de hade känt till den skulle de inte ha korsfäst härlighetens herre. Vi förkunnar, som det står i skriften, vad inget öga sett och inget öra hört och ingen människa anat, det som Gud har berett åt dem som älskar honom. Och för oss har Gud uppenbarat det genom Anden, ty det är Anden som utforskar allt, också djupen hos Gud. Vem utom anden i människan vet vad som finns i människan? Ingen utom Guds ande vet heller vad som finns i Gud. Och vi har inte fått världens ande utan Anden som kommer från Gud, för att vi skall veta vilka gåvor Gud har gett oss. Därför talar vi heller inte om dessa ting med ord som mänsklig vishet har lärt oss utan med ord som Anden har lärt oss – vi tolkar andliga ting med Andens hjälp. Den oandlige tar inte emot vad Guds ande säger, det är dårskap för honom, och han kan inte förstå det eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt. Den som är andlig däremot kan bedöma allt, men själv kan han inte bedömas av någon. Vem känner Herrens tankar så att han kan upplysa honom? Men vi tänker Kristi tankar. Och jag kunde inte heller tala till er, bröder, som till andliga människor, jag fick tala till sådana som var kvar i sin köttsliga natur, till spädbarn i Kristus. Jag gav er mjölk, inte fast föda; den tålde ni ännu inte. Och ni tål den inte heller nu eftersom ni fortfarande har kvar er gamla natur. För om det finns ofördragsamhet och strid hos er, har ni då inte kvar er gamla natur och lever på vanligt mänskligt vis?

Angående detta längre stycke ifrån Paulus första brev till församlingen i korint.
Vi förväntar oss inte att en bebis ska vara mogen. Det föds hela tiden nyfödda andliga barn in i Guds rike och församlingar runt om i världen. De nya medlemmarna som ansluter sig till kyrkorna varje år – de är som spädbarn. Vi förväntar oss då inte att de ska vara mogna, precis som vi har förstånd att inte förvänta oss att en nyfödd bebis ska bete sig moget. Men vi vill naturligtvis att även nyfödda barn ska vara friska.
Förmodligen förstår de flesta skillnaden mellan att vara frisk och att vara mogen.
För barnet kan ta 20 – 25 år att nå mognad, men det kan vara friskt från det ögonblick det föddes.

(Bibel texten är ifrån Bibel 2000, 1 Korint 2:6-16 1 Korint 3:1-4)

Publicerad i Alltid bara Jesus!, Lärjungaskap!
En kommentar på “Andliga spädbarn.
  1. Ida skriver:

    Amen, broder!
    Fortsätt skriva! Du är ett ljus i vardahen för många människor!
    Bless

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews