Ett av kristendomens största mysterium.

Och erkänt stor är vår religions hemlighet: Han uppenbarades som jordisk varelse, rättfärdigades som andlig, skådades av änglarna, förkunnades bland hedningarna, vann tro i världen och togs upp i härligheten.

– Bibel 2000, 1 Tim 3:16.

Notera att i min version av ”The creation of Adam” så når människan och Gud varandra.
Gud gör fortfarande det stora jobbet, ”Adam” är bara en slapp snubbe som möter Gud 20% på vägen.

Vissa suckar och himlar med ögonen, när man nämner Jungfrufödseln, för andra är det som om det är en självklarhet, vissa bryr sig inte ens om det.
Varför är det med i bibeln, och är det ens nödvändigt?

Jag har ställt mig dessa frågor själv, Och efter att fått lite insikt i detta igenom lite privat bibel spaning, research i predikningar och annat så har jag dragit slutsatsen; ”Ja, det är nödvändigt”.

Jag kommer framförallt att tipsa om predikanten Chuck Missler som har bra undervisning kring detta, bland annat en undervisning som heter ”Footprints of the messiah” där han förklarar en tes han kallar ”Kvinnans säd” som bygger på 1 Mose 3:15. Har du 3 timmars över du kan lägga undan av din tid så tycker jag verkligen att du ska leta rätt på denna två parter långa predikan.
– Om du inte har den tid/ork till att se denna så kan du istället ta del av den kunskapen jag har samlat på mig ifrån många källor.

När vi läser första moseboken är det kanske inte alla som först förvantar sig läsning kring ”nåden”. Men det är i samband med domen efter fallet som Herren Gud förbannar ormen. Adam och Eva höra Gud tala till ”Ljusbäraren”. Man kan inte kalla det för att Adam och Eva får ett löfte direkt, efter som ett löfte har en positiv klang i det hela, men, men det är definitivt ett domens ord till Satan.

Det Herren säger till ormen här är; ”And I will put enmity between thee and the woman, and between thy seed and her seed; it shall bruise thy head, and thou shalt bruise his heel.”
– King James Bibel, 1 Mos 3:15.

Vi kan tydligt se Herren talar om Jesus Kristus jungfrufödsel efter som att ”sädet” alltid kommer ifrån mannen vid all annan uppkomst av mänskligt liv.

Läs gärna Upp 12:09, Upp 20:02 i King James med dessa ögon/insikt.

 


And the Lord God called unto Adam, and said unto him, Where art thou?”

– King James Bible, 1 Mose 3:9.

 

Jag ska försöka att låta detta blogginlägg för en gång skull bli ett kort sådant, men jag måste bara binda ihop detta med vad jag menar med att vi kan läsa om ”nåden”. Det är igenom att Herren är alltigenom god och rättfärdig Han dömer onskan vi kan se hans kärlek(agape) för oss. Eftersom varje människas själs frälsning börjar med Gud sökt oss, inte tvärtom. Detta har han kämpat med ända sen begynnelsen av syndens födsel. För innan Han ens tar itu med Satan, och att Adams synd så är det första Adam får höra efter att han hade syndade i Edens lustgård var Herdens röst som ropar efter hans förlorade får.

Det gammaltestamentliga texternas ursprungliga språk är ju som de flesta kanske vet är hebreiska. Men en kunskap att dra nytta av är veta att hebreiskan som språk är som ett chiffer, som kan ta ett liv att lära sig, men det behöver inte ta mer en kanske en minut att förstå ett ord! Och i 1 Mose 3:8 hebreiska ordet för ”Adam” här är ”אדם, Adomah” som direkt översätt betyder ”människa, människan eller person.”

Om vi läser denna text i till exempel, Bibel 2000, så kan vi inte på samma sätt förstå att det grafiska djupet av att Herrens röst ropar ut till hela människosläktets kommande generationer likaväl som han faktiskt ”bara” ropade på Adam.

Detta var här Fadern påbörjade sin sökning efter alla de som håller på att gå förlorade!

… Det är ungefär här jag skulle behöva fortsätta, och gå igenom gamla hela gamla testamentet för att tillslut kunna förklara vilken roll Jesus Kristus spelar igenom ”det ultimata försoningsoffret”. Men för att göra saken lättare för mig så använder jag mig av ett väl citerat bibelord: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom.”
– Bibel 2000, Joh 3:16-17.

Och det är därför Jungfrufödseln är så pass viktig för i alla fall mig. Jag är tacksam att jag idag kan lita på ordet, det som står i bibeln. Det är ju därför jag idag kan leva ett kristet liv i gemenskap med Honom.  Det är även därför jag tackar Herren att för allt.

(Klicka på bilden)

 

 

 

Jesus har gjort allt!
Frid.

 

Publicerad i Alltid bara Jesus!, Lärjungaskap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews