Jantes villolära

Jag uppmärksammade en person som lagt märke till att jag refererat till Jantelagen på min första sida. Så jag kan lika gärna gå till botten med detta på direkten och skriva detta inlägg redan nu, jag hade tänkt ruva lite på detta, men jag kan lika gärna dela med mig av mitt bönliv/tankar redan nu.
Jag vill klargöra att; bara för att jag nämner jantelagen i en positiv betoning på förstasidan så betyder det inte att jag är ”Pro-Jante”. 

Personen ifråga påstod att Jantelagen ett hinder emot kristendomen, och jag håller med.
– Men jag tror inte bara att det är ett hinder.

För ett halvår, kanske lite mer så var det som den Helige Ande avslöjade ett av namnen på en av de fallna änglafurstarna över Skandinavien.
Hans namn var Jante. Nu kanske en del av er tänker;

”Oj hjälp.. Vad är han för fanatiker?! Han kan ju bara ta och äta upp en gammal mamma… Vet inte den här tokstollen om att Jantelagen egentligen kommer ifrån Aksel Sandemoses bok: En flykting korsar sitt spår ifrån 1933. Och att det var han som hittade på den lagen i den boken? Att Jante inte alls är det DU pratar om utan en fiktiv dansk småstad?! I boken kallade han faktisk den lilla byn för Jante; där av namnet Jantelagen! Begreppet har senare fått ett brett och populärt genomslag och används även av människor som saknar vetskap om den litterära kontexten! Visste du inte det?!”
– Jo, exakt det visste jag: För det är den informationen vi hittar på Wikipedia angående Jantelagen.

I första Timoteusbrevet 4:1 skriver Paulus till Timoteus att: ”Anden säger uttryckligen att under den återstående tiden skall några avfalla från tron och lyssna till andar som bedrar och till demoners läror”.

Vi som är troende här Skandinavien, vi är alla mer eller mindre bundna under denna onda ande villoläror. Vi kan antingen blunda för detta, eller så kan vi ta itu med det. Igenom att vi uppmärksammar detta och förstår att detta är en arvsförbannelse ifrån den opponerade sidan till den ”kristna” guden. Så kan vi även ta ställning till vad vi gör med den informationen.
– Mitt sätt är att skämta om det (förstasidan). Gud har humor, han är humor. Han har ju skapat det? Han skapade allt gott!

Det farligaste som kan hända en ”Svensson” är att du tar emot Jesus Kristus i ditt hjärta…
Men att du ändå tältar du med Jante på fritiden! Om du gör det så kommer han förgifta dig med Apati när du sover!  Men skit i honom! Tälta med den Heliga Anden istället! Han kommer dessutom bjuda dig på god frukt


Paulus uppmanar församlingen i Korint i sitt andra brev i kapitel 5: ”1då det tält som är vår jordiska boning rivs ner har Gud en byggnad åt oss i himlen, en evig boning som inte är gjord av människohand…5Gud har själv skapat oss just för detta, och som en borgen har han gett oss Anden.”

Petrus tältade med Jesus. Såhär skriver Petrus i hans andra brev: ” 13Jag ser det som min plikt att hålla er vakna med mina påminnelser så länge jag bor i detta kroppens tält. 14Jag vet nämligen att jag snart måste lämna det, det har vår herre Jesus Kristus gjort klart för mig. 15Men jag vill göra mitt bästa för att ni även efter min bortgång alltid skall kunna minnas dessa ting.”

 

Gå in och läs själva om Jantelagens doktrin! (Tryck här)
– Om du vill läsa mer om ”fallna änglafurstar” så lär Daniels bok, spana in Kapitel 10 och 11. (Tryck här)
– David Wilkesrsons propetsia för svergie på 70talet! Om Kyrkan och dess apati! (Tryck här)

 

 

Frid!

Publicerad i Falska doktriner!
En kommentar på “Jantes villolära
  1. Hej Adam! Vill bara ge dig en blöt puss och säga att bloggen va en skitbra idé! Kul att läsa och fortsätt som du gör, va dig själv så kommer allting bli vackert! 😉 Frid mannen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews