”Kristna super ju inte!” För mig handlar det om att förbli lyhörd!

För en icke-troende kan det kristna livet ibland låta som ett tidsfördriv byggt på 10,000 regler som förbjuder alla roliga saker det finns.

Så tänkte i alla fall jag och jag tänkte nog så rätt länge. Framför allt så anammade jag de åsikterna när jag växte, men det hängde nog kvar i mig det första månaderna på min påbörjade vandring med Jesus. Det var nog så ända tills jag börja fråga mig fram, och fick hjälp att börja läsa vad det faktiskt står i bibeln om diverse funderingar. Jag börja leta efter förklaringar till varför jag så ivrigt gick runt hatade emot kristna människor och deras konstiga/inskränkta åsikter om folks gräs, alkohol, drogvanor och inklusive all annan skit.

Jag hävdar inte att detta är svaret för alla sökare, men detta hjälpte mig att hitta några svar av alla dem frågorna jag hade som nyfrälst. Om det finns någon spekulerande läsare som har funderingar runt detta ämne så vill jag gärna dela med mig av den kunskap jag har fått!  Det är framförallt en sak jag har lärt mig under min relativ korta resa. Och  det är att om vi inte vandrar i ande behöver vi inte vandra alls. Om jag som ”troende kristen” inte lever på ett sådant sätt som skiljer sig ifrån den här världen.

– Men då säger vissa troende att detta är ogenomförbart, att ingen blir syndfri. Vi alla syndar och om någon säger att han inte har syndar längre så är han en lögnare, och Hans ord finns inte i oss:”Hur ska vi då kunna leva mindre av köttet?”

– Jag hävdar inte att vi någonsin blir fyndfria i detta livet, men testa att göra som Paulus: ”Sträva efter att leva mer av ande!

Jag börjar med att visa denna finfina JPG som jag gjorde i Paint med inspiration av av min vän Benny. Med denna information i bakhuvet kan vi börja slänga oss över några softa bibelverser!

 

Bibeltext NR.1
”Ni är ju kallade till frihet, bröder. Låt bara inte den friheten ge köttet något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek. Hela lagen sammanfattas i detta enda bud: Du skall älska din nästa som dig själv. Men om ni biter och sliter i varandra är det fara värt att ni gör slut på varandra.

Nej, säger jag, låt er ande leda er, så ger ni aldrig efter för köttets begär. Köttet är fiende till anden och anden till köttet. De två ligger i strid så att ni inte kan göra det ni vill. Men om anden får styra er står ni inte längre under lagen.

Vad köttet ger är lätt att se: otukt, orenhet, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag. Än en gång varnar jag er: de som gör sig skyldiga till sådant skall inte få del i Guds rike.

Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning. Mot sådant vänder sig inte lagen. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med alla dess lidelser och begär. Om vi har andligt liv, låt oss då följa en andlig väg. Låt oss inte bli inbilska, inte utmana varandra, inte avundas varandra.”
– Bibel 2000, Gal 5: 13-25.

Vissa har kanske hört detta bibelställe citerat 1000 gånger, för en annan är detta det första. Men mitt förslag är att vi nu läser allt nästan helt baklänges, alltså såhär:

”Om vi har andligt liv, låt oss då följa en andlig väg. Låt oss inte bli inbilska, inte utmana varandra, inte avundas varandra. Mot sådant vänder sig inte lagen. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med alla dess lidelser och begär. Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning.

Vad köttet ger är lätt att se: otukt, orenhet, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag. Än en gång varnar jag er: de som gör sig skyldiga till sådant skall inte få del i Guds rike.

De två ligger i strid så att ni inte kan göra det ni vill. Men om anden får styra er står ni inte längre under lagen. Nej, säger jag, låt er ande leda er, så ger ni aldrig efter för köttets begär. Köttet är fiende till anden och anden till köttet.

Hela lagen sammanfattas i detta enda bud: Du skall älska din nästa som dig själv. Men om ni biter och sliter i varandra är det fara värt att ni gör slut på varandra. Ni är ju kallade till frihet, bröder. Låt bara inte den friheten ge köttet något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek.”
– Bibel 2000, Gal 5: 13-25. (Baklänges)

Det är soft att läsa bibeln baklänges! ELLER HUR?!  Och min tanke framgår något klarar i denna text om vi vänder på steken. Jag har alltid tänkt, och kanske tragiskt nog också hört ifrån andra religiösa att; ”om du gör […] så kommer du inte till himlen!.
Men det är INTE vad som står här i den här bibelversen!!!
 

Vi läser om detta, just to prove my point;

”Vad köttet ger är lätt att se: otukt, orenhet, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittringar, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag. Än en gång varnar jag er; de som gör sig skyldiga till sådant skall inte få del i Guds rike.”

Går vi in på Wikipedia och sök på himmelriket och skrollar ner till rubriken ”Guds rike i evangelierna” så står det såhär: ”Guds rike beskrivs också som den ort där de rättfärdiga skall leva i redan här och nu.” 

Jag har exakt samma åsikt som denna privat författaren till denna Wikipedia sida. ”Guds rike är här och nu.” Sysslar vi med ”dryckenskap” och annat som nämns i gal 5:19-22 när vi har börjat följa i Kristi fotspår, och vandra i ande kommer vi göra oss själva ouppmärksamma och bedövade för att att höra Herrens röst när försöker få vår uppmärksamhet.  Sann lärjunge anda är ungefär som att vara som en scout; ”Alltid redo!” inte ”Alltid lite lurig!”.

Vilket leder mig till nästa bibel ställe…

 

Bibeltext NR.2
”Jesus gav dem en liknelse: ”Se på fikonträdet och alla andra träd. När de börjar knoppas, då förstår ni av er själva att nu är sommaren nära. På samma sätt vet ni när ni ser detta hända att Guds rike är nära. Sannerligen, detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå. Som av en snara, för den skall komma över alla som bor på jorden. Håll er vakna hela tiden och be att ni får kraft att undfly det som väntar och kan stå upprätta inför Människosonen.”  Var på er vakt så att inte era sinnen fördunklas av omåttlighet och dryckenskap och livets bekymmer, annars överraskas ni av den dagen.”
– Bibel 2000, Luk 21: 29-34

Men eftersom att jag är jag, och jag läser alltid bra bibelord baklänges så läser vi detta igen, fast nu baklänges förstås, fast inte helt omkastat, ni fattar, det måste vara lite context i bibelorden, or it doesn’t makes sense;

”Var på er vakt så att inte era sinnen fördunklas av omåttlighet och dryckenskap och livets bekymmer, annars överraskas ni av den dagen. Jesus gav dem en liknelse: ”Håll er vakna hela tiden och be att ni får kraft att undfly det som väntar och kan stå upprätta inför Människosonen. Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå. Som av en snara, för den skall komma över alla som bor på jorden.  På samma sätt vet ni när ni ser detta hända att Guds rike är nära. Sannerligen, detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer. Se på fikonträdet och alla andra träd. När de börjar knoppas, då förstår ni av er själva att nu är sommaren nära.”
– Bibel 2000, Luk 21: 29-34 (Baklänges)

–  Jag ska inte tjöta sönder dig, så jag tycker att vi fortsätter att läsa ett bibelställe till som går i linje med detta statement Jesus gör innan du tröttnar och  zonar ut helt! Jag vet inte riktigt vad du tänker när du läser detta, men för mig är det det kristna livet så sjukt spännande!

Bibeltext NR.3
”Ni vet ju ändå vad tiden lider: det är dags för er att vakna. Ty nu är vår räddning närmare än när vi kom till tro. Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Låt oss då lägga av oss mörkrets gärningar och ta på oss ljusets rustning. Låt oss leva värdigt, som det hör dagen till, inte med festande och drickande, inte med otukt och orgier, inte med strider och avund. Nej, ikläd er herren Jesus Kristus, och ha inte så mycket omsorg om det jordiska att begären väcks.”
– Bibel 2000, Rom 13: 11-14

Det är ett starkt budskap, och författaren till Rommarbrevet; Paulus riktar sig åt den redan troende här. You know the drill, vi vänder på det!

”Nej, ikläd er herren Jesus Kristus, och ha inte så mycket omsorg om det jordiska att begären väcks. Låt oss leva värdigt, som det hör dagen till, inte med festande och drickande, inte med otukt och orgier, inte med strider och avund. Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Låt oss då lägga av oss mörkrets gärningar och ta på oss ljusets rustning. Ni vet ju ändå vad tiden lider: det är dags för er att vakna. Ty nu är vår räddning närmare än när vi kom till tro.”

– Galaxer i mina braxer! Halleluja, detta är så själv talande! Om du nu känner som jag och bara vill jubla och prisa Herren Sebaot tillsammans i glädjetårar för att han snart kommer till oss så gläds vi tillsammans. Men första gången jag läste dessa texter så fick jag en klump i magen, för jag var ”kristen” men jag hade anpassat mig efter denna här världen. Och jag hade inte låtit mig förvandlats igenom Anden, och mina tankar var inte förnyade, och jag kunde inte avgöra vad som var Guds vilja.

– Om du som läser detta är ”kristen” och känner som jag gjorde då; Skicka gärna ett mail till mig, jag vill be för/med dig, och välsigna dig. Skriv ditt namn och vad du vill att jag ska be för! (klicka här!)

– Om du inte har någon tro, bara har hamnat här på min blogg av misstag, tvingats läsa en rackarns massa text och försöker klura ut vilken dåre som komposterat ihop denna dynga. Känn dig fri göra vad du vill! Hoho, skepp o hoj! (klicka här!)


Seger syskon – Seger i Jesu namn! 

Publicerad i Lärjungaskap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews