Fem “Segerkransar” I Bibeln som utlovas till dem troende. (Part 4)

I en utav dem många sakerna Jesus predikar om i bergspredikaren är ”skatter i himlen” – Men vad är egentligen dessa “skatter i himlen”? Detta är egentligen vad detta blogginlägg handlar om!

”Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. För där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.”
– Matteusevangeliet 6:19-21, SFB14.

”Do not lay up for yourselves treasures on earth, where moth and rust destroy and where thieves break in and steal, but lay up for yourselves treasures in heaven, where neither moth nor rust destroys and where thieves do not break in and steal. For where your treasure is, there your heart will be also.”
– Matteusevangeliet 6:19-21, ESV.

Innan du läser vidare så vill jag återknyta till att jag inte är någon ”utbildad teolog” och heller inte att jag hävdar att ”detta är den rätta tolkningen på det Jesus menade i ’Matteus 6:19-21’” – Jag är endast en ”Kristi-lärjunge” vars ”hobby” är att läsa Bibeln och försöka förstå den; och min övertygelse är att en ”innebörd” av dessa ”skatter i himlen” kan involvera dem fem “Kransar/Kronor” som kan bli givna till de troende som vi kan finna I skriften.

Ut igenom Nya Testamentet så kan vi finna löftet om att det utlovas “Segerkransar” – vilka vi troende blir utlovade som ”lön” för lever efter efter dessa bibelord. Min övertygelse är att dessa ”Crowns” självklart inte bara är ”materiella”.

Detta blogginlägg är det första i en serie på fem inlägg – Alltså (Part 3 av 5).

Min övertygelse är att detta är fysiska kronor som bär en djupt ärorikt andlig innebörd. Dessa kronor är ”Stephanos” på grekiska; som vi alltså översätter till ”seger kransar” på svenska. Dessa utmärker ”ära”heder”meriter” – på lite samma sätt som vi ger ”Purple Heart” medaljer till soldater osv.

Rättfärdighetens segerkrans” / “The crown of righteousness

”Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron. Nu väntar mig rättfärdighetens segerkrans. Den ska Herren, den rättfärdige domaren, ge mig på den dagen, och inte bara mig utan alla som älskar hans återkomst.”
– 2 Timoteusbrevet 4:7-8, SFB14.

”I have fought the good fight, I have finished the race, I have kept the faith. Henceforth there is laid up for me the crown of righteousness, which the Lord, the righteous judge, will award to me on that Day, and not only to me but also to all who have loved his appearing.”
– 2 Timoteusbrevet 4:7-8, ESV.

Denna krona ges till de lärjungar som som lever sina liv i ivrigt väntan och längtan efter Jesu andra ankomst; och ser fram emot den dag då Han kommer tillbaka för Hans heliga.

På direkten efter detta är läst är det som att jag hör många tänka; ”Alla kristna har trott i alla tider att Jesus skulle komma under deras livstid!” – Vilket är förhoppningsvis sant; men det betyder inte att vi i samtidens generations kristna slipper leva vårt liv i väntan om Kristi advent.

Vi hör ofta om att ”allt vi behöver göra är att tro” – Men jag skulle vilja ”gå djupare” än det svaret; fast Först måste någonting understrykas så att det jag härefter kommer säger inte skall låta som en ”villolära”.

”Rättfärdiggörelsen”

Om du är en ”troende kristen” alltså; Att du tror på att ”Jesus har tagit din synd på såg och dött, återuppstått och lever igen – För att vi skall få leva igenom Honom” då räknas du  rättfärdig inför Gud Fader som en följd av Jesu försonande syndoffer till Gud. Detta innebär med andra ord att Jesu rättfärdighet har tillskrivits till just dig: Och du har ditt namn skrivet i ”Livets bok”. (Uppenbarelseboken 20:12)

Med detta sagt; så kan jag nu påpeka att detta är det som kallas för ”Rättfärdiggörelsen” (Justification)  – Detta betyder att dessa personer gar genomgått ”Rättfärdiggörelsen” räknas nu ”rättfärdig förklarad inför Gud på domens dag”.

Jesus har alltså betalat ”boten” för individens straff så att personen i fråga slipper ”den fällande domen” efter som dem ”Vilar i Guds gärningar” som ”Hebreerbrevet 4:10-11” så fint pekar ut. Men att ”leva ett gott och Gudfruktigt liv för Gud Fader; med den tid vi har kvar här nere” träder inte i kraft bara igenom att vi stämplar ”Justified” i pannan på oss själva för att sedan gå och bli ”religiösa”.

Att ”leva ett gott och Gudfruktigt liv för Gud Fader; med den tid vi har kvar här nere” sker igenom att vi påbörjar någonting som kan kallas för ”Helgelsen” eller ”Helgelse processen” (Sanctification).

”Helgelse processen”

Detta är ett väldigt stort ämne som inte man kan stressa sig igenom; så jag publicerar ett till inlägg angående ”Helgelse processen”  så fort denna serie av fem inlägg är publicerade! så för enkelhetens skull så överlämnar jag detta och länkar denna predikan som väldigt grundligt och sunt undervisar om tre punkter som utgör ”Helgelsen”.

Klicka ”här” för att komma till denna predikan.

 

Med allt detta sagt så och med återknytning till det första bibelordet vi tog upp i detta inlägg; (2 Timoteusbrevet 4:7-8) så vill jag fortsätta plöja min tes om att ”vi kristna bör leva som om Jesus kommer snart” –  Vi läser detta avslutande bibelord och knyter ihop säcken här:
”Kristus gick inte in i en helgedom som är gjord av människohand och som bara är en bild av den verkliga helgedomen. Han gick in i själva himlen för att nu träda fram inför Guds ansikte för vår skull.
Inte heller skulle han offra sig flera gånger, så som översteprästen varje år går in i det allra heligaste med blod som inte är hans eget.  I så fall hade han varit tvungen att lida många gånger sedan världens skapelse. Men nu har han trätt fram en gång för alla vid tidernas slut för att genom sitt offer utplåna synden.  Och liksom människan måste dö en gång och sedan dömas, så blev Kristus offrad en gång för att bära mångas synder. Och han ska träda fram en andra gång, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.”
– Hebreerbrevet 9:24-28, SFB14.

Ser ni ett ord som liksom ”poppar fram” nu utifrån detta? Jo; i sista versen så står det inte; ” Och han ska träda fram en andra gång, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som tror på honom” – Utan det står ”väntar”.

Så ytterligare vill jag knyta an till (2 Timoteusbrevet 4:7-8): ”Rättfärdighetens segerkrans väntar åt alla som älskar Hans återkomst!” –  Ställ dig på detta löfte som Ordet utlovar; och lev varje dag i hopp om Herrens ankomst!

Gud välsigne er!
Frid!

Publicerad i Alltid bara Jesus!, Lärjungaskap!, Skatter i himlen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews