Fem “Segerkransar” I Bibeln som utlovas till dem troende. (Part 1)

I en utav dem många sakerna Jesus predikar om i bergspredikaren är ”skatter i himlen” – Men vad är egentligen dessa “skatter i himlen”? Detta är egentligen vad detta blogginlägg handlar om!

 

”Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. För där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.”
– Matteusevangeliet 6:19-21, SFB14.

”Do not lay up for yourselves treasures on earth, where moth and rust destroy and where thieves break in and steal, but lay up for yourselves treasures in heaven, where neither moth nor rust destroys and where thieves do not break in and steal. For where your treasure is, there your heart will be also.”
– Matteusevangeliet 6:19-21, ESV.

Innan du läser vidare så vill jag återknyta till att jag inte är någon ”utbildad teolog” och heller inte att jag hävdar att ”detta är den rätta tolkningen på det Jesus menade i ’Matteus 6:19-21’” – Jag är endast en ”Kristi-lärjunge” vars ”hobby” är att läsa Bibeln och försöka förstå den; och min övertygelse är att en ”innebörd” av dessa ”skatter i himlen” kan involvera dem fem “Kransar/Kronor” som kan bli givna till de troende som vi kan finna I skriften.

 

Ut igenom Nya Testamentet så kan vi finna löftet om att det utlovas “Segerkransar” – vilka vi troende blir utlovade som ”lön” för lever efter efter dessa bibelord. Min övertygelse är att dessa ”Crowns” självklart inte bara är ”materiella”.

Detta blogginlägg är det första i en serie på fem inlägg – Alltså (Part 1 av 5).

Min övertygelse är att detta är fysiska kronor som bär en djupt ärorikt andlig innebörd. Dessa kronor är ”Stephanos” på grekiska; som vi alltså översätter till ”seger kransar” på svenska. Dessa utmärker ”ära”heder”meriter” – på lite samma sätt som vi ger ”Purple Heart” medaljer till soldater osv.

 

En segerkrans som aldrig vissnar” / ”The imperishable crown

”Vet ni inte att av alla löparna som springer på arenan är det bara en som får priset? Spring så att ni vinner det. Alla som tävlar måste ha disciplin i allt – de gör det för att vinna en segerkrans som vissnar, vi för att vinna en som aldrig vissnar.”
– 1 Korinthierbrevet 9:24-25, SFB14.

Do you not know that in a race all the runners run, but only one receives the prize? So run that you may obtain it. Every athlete exercises self-control in all things. They do it to receive a perishable wreath, but we an imperishable.”
– 1 Korinthierbrevet 9:24-25, ESV.
Denna krona översätts också till “the incorruptible crown” i vissa översättningar.  Denna krona ges till lärjungar som troget springer livets lopp;  som vilka strävar efter att korsfästa varje självisk och köttslig drift igenom att peka på Jesus med sitt liv.
Gud kallar vissa människor att göra saker som kommer att kräva stora uppoffringar på det sätt som de kommer att leva och bedriva sina liv.

Till exempel; Vissa människor kan kallas att vara en ”apostlar/missionärer” på fjärran ort/land. Dessa kommer bokstavligen att behöva uppoffra pengar, ägodelar, egendom, tillhörigheter och livsstil att de skulle kunde ha haft om de stannat i det de ansåg var ”säkrast”.

Självklart infattar denna vers mer än bara ”Missinärer”. Detta involverar också människor som lever i frötröstan på att Gud och litar på att de uppoffringar de är beredda att göra; gör att Gud välsignar dem med att framgångsrikt kunna fullfölja den kallelse och uppdrag Gud hade kallat dem till – Vad det nu än är!

Jag anser personligen att vi alla är kallade till att strävar efter att korsfästa varje självisk och kötslig drift igenom att peka på Jesus med sitt liv; detta är alltså enligt mig nånting som Jesus vädjar till oss i tre av fyra evangelium.

Ta dig gärna tid och läs dessa tre bibel styckena och se vad bibeln egentligen säger om ”Lärjungaskapet”:
– Matteus 16:24-27
– Markus 8:34-38
– Lukas 9:23-27

Gud välsigne er!
Frid!

Publicerad i Lärjungaskap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews