Fem “Segerkransar” I Bibeln som utlovas till dem troende. (Part 3)

I en utav dem många sakerna Jesus predikar om i bergspredikaren är ”skatter i himlen” – Men vad är egentligen dessa “skatter i himlen”? Detta är egentligen vad detta blogginlägg handlar om!

”Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. För där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.”
– Matteusevangeliet 6:19-21, SFB14.

”Do not lay up for yourselves treasures on earth, where moth and rust destroy and where thieves break in and steal, but lay up for yourselves treasures in heaven, where neither moth nor rust destroys and where thieves do not break in and steal. For where your treasure is, there your heart will be also.”
– Matteusevangeliet 6:19-21, ESV.

Innan du läser vidare så vill jag återknyta till att jag inte är någon ”utbildad teolog” och heller inte att jag hävdar att ”detta är den rätta tolkningen på det Jesus menade i ’Matteus 6:19-21’” – Jag är endast en ”Kristi-lärjunge” vars ”hobby” är att läsa Bibeln och försöka förstå den; och min övertygelse är att en ”innebörd” av dessa ”skatter i himlen” kan involvera dem fem “Kransar/Kronor” som kan bli givna till de troende som vi kan finna I skriften.

Ut igenom Nya Testamentet så kan vi finna löftet om att det utlovas “Segerkransar” – vilka vi troende blir utlovade som ”lön” för lever efter efter dessa bibelord. Min övertygelse är att dessa ”Crowns” självklart inte bara är ”materiella”.

Detta blogginlägg är det första i en serie på fem inlägg – Alltså (Part 3 av 5).

Min övertygelse är att detta är fysiska kronor som bär en djupt ärorikt andlig innebörd. Dessa kronor är ”Stephanos” på grekiska; som vi alltså översätter till ”seger kransar” på svenska. Dessa utmärker ”ära”heder”meriter” – på lite samma sätt som vi ger ”Purple Heart” medaljer till soldater osv.

Livets krona” / “The crown of life

”Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona som Gud har lovat dem som älskar honom.”
– Jakobsbrevet 1:12, SFB14.

“Blessed is the man who remains steadfast under trial, for when he has stood the test he will receive the crown of life, which God has promised to those who love him.”
– Jakobsbrevet 1:12, ESV.

Denna krona har också blivit kallad för ”the martyr’s crown” i predikningar angående detta stycke, och kanske till och med någon parafrasering av Bibeln.

Denna krona ges till de lärjungar som uthärdar prövningar och lidanden, till dem som genomgår svåra umbäranden, prövningar, bedrövelser, tuktan. Den ges till dom som ställs oskyldiga inför rättegångar och blir tuktade och traffade för evangeliums skull. Och den ges till dom som genomlider vedermödor och svår förföljelse; och får ge sitt liv för försvara Kristi vittnesbörd.

Förmodligen så tänker vi att; ”att vara beredda att dö för ’tro på Gud’ skulle vara den ultimata offret” – Vilket förmodligen är sant! Men för att förstå detta så vill jag visa er detta utifrån Bibeln!

Vi läser ifrån ”Johannes 15:12-15, SFB14” där det står:

Detta är mitt bud: att ni ska älska varandra så som jag har älskat er. Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er. Jag kallar er inte längre tjänare, för tjänaren vet inte vad hans herre gör. Jag kallar er vänner, för jag har låtit er veta allt som jag hört av min Far.”

Och för att förstå Bibelverser ännu tydligare så brukar jag alltid liksom ”vända på det” för att se essensen i budskapet som läggs fram; så vi läser samma verser – fast baklänges ”Johannes 15:15-12, SFB14” och då ser vi detta glasklart enligt mig:

Jag kallar er vänner, för jag har låtit er veta allt som jag hört av min Far. Jag kallar er inte längre tjänare, för tjänaren vet inte vad hans herre gör. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er. Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Detta är mitt bud: att ni ska älska varandra så som jag har älskat er.”

Det största handling av kärlek som vi kan visa Gud är; att lägga ner vårt liv för vår vän/vänner. Problemet med att prata om ”Martyr död” är att vi i ”västvärlden” tänker att det är ”ärorikt/ärofullt” att dö för evangeliums skull! Detta är förvisso sant om vi ser det utifrån ett himmelskt perspektiv; men om vi tror att vi skall bli kända som ”Han eller Hon som led Martyrdöd för sin tro” – Då har vi fått allt om bakfoten.

Bland de Kristna som har lidit martyrdöden för sin tro genom historien har inte blivit ihåg komna i samhället som om dem vore ”genuina Gudsmänn/Gudskvinnor”. Dessa kristna har snarare blivigt märkta som motsvarigheten till samtidens ”Trångsynta jubelidioter” ”LGBT-hatare” och ”Samhällsfientlig” – Eller så har dessa kristna blivit uthängda i allmänheten som ”Pedofiler” ”Skattefifflare” eller ”Torskar”  under den tiden dom levde; samt och en långt tid efter igenom den ”antikristliga propagandan” som spred om dem.

Notera att jag inte vill försvara dem som är genuint skyldiga till dessa brott; utan att jag endast framhäver de konsekvenserna som kan komma som en påföljd av att "stå upp för Jesus". Det är ”jordiskt oglamoröst” i att få dö för evangeliums skull!

De människor som har fått sätta livet till för Kristi vägnar har alltså inte fått något ”familje arv” som dem har givit vidare till släktingar – utan dem har satt fokus till de himmelska skatterna istället för det jordiska. Dessa lärjungar kommer inte endast ges denna ”Livets krona” utan säker många andra belöningar utöver detta när de väl träder i himmelen. Exempel på detta ser vi också i ”Uppenbarelseboken 2:8-11” – Look it up!

Kolla gärna på detta tre minuter lånnga klippet av ”Paul Washer” som tar upp just detta; ”Klicka här!

Gud välsigne er!
Frid!

Publicerad i Alltid bara Jesus!, Lärjungaskap!, Skatter i himlen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews