Uppenbarelseboken: Invänta välsignelsen!

Om du som läser detta inte tidigare har läst Uppenbarelseboken, eller kanske läst den, men inte fattar ett jota; så hoppas jag att din åsikt angående detta kommer förändras allt eftersom vi tillsammans lite lätt går igenom denna bok i en serie olika inlägg. Jag kommer inte djupdyka i alla verser/kapitel och alla uppenbarelsebokens olika lager, utan bara ”high lighta” det jag anser nödvändigt för förstagångs läsning. Detta på grund av att jag själv är en noob och inte kan mer än just det Herren har visat mig. Men det lilla jag har fått ljus över vill jag gladeligen dela med mig utav för att försöka stötta dig som vill orientera dig igenom bibeln!

 

Vissa kristna ser det avslutande brevet/boken i bibeln som en någonting luddigt, någångting som man ändå inte kommer förstå.  Men jag tycker att vi börjar ifrån början med att först ta upp ordet ”uppenbarelse” ifrån brev titeln. Detta ord låter i alla fall positivt i mina öron, så hur kommer det sig att så många förknippar detta med apokalypsens tid, ”THE END”, stress, panik och ångest?

Jag tror att detta är underliggande, omedveten media projektion. Många använder ordet ”apokalyps” för att beskriva slutet av världen, eller någon form av kärnvapenkrig, men ordet har ursprungligen ingenting med världens undergång att göra, snarare tvärtom. Det grekiska ordet ”apokalyps” är ”αποκάλυψη, apokálypsi̱s” och betyder ”avslöjande, uppenbara, göra möjligt att se”.
Så boken/brevets titel är totalt relevant i detta. In fact, för den kristne idag är uppenbarelseboken totalt relevant utifrån att endast bara kort bedöma brevets första 3 verser.

Kolla brevets tredje vers, jag vet, jag börjar ”baklänges”. Men detta är viktigt att lysa på, efter som du inte kan hitta ett enda brev/bok i bibeln som börjar i första kapitlet med ett sådant löfte som detta;
”Salig den som läser upp och saliga de som hör orden i denna profetia och bevarar det som står skrivet i den.” Och det är här jag vill flika in 1 Thess 5:19-22; ”Släck inte Anden, förakta inga profetior, men pröva allt. Ta vara på det som är bra, och avhåll er från allt slags ont.”
– Detta är en vädjan till alla troende som känner att uppenbarelseboken är flummig.
Min längtan igenom detta inlägg är att du inte ska förhindra den Heliga Anden, men att istället låta Han göra möjligt för dig att se, vad som står i denna bokdel.  Min önskan är alltså att du väljer att INTE väljabort/förkasta vissa ”svåra” delar av skriften. Till exempel ”Uppenbarelseboken”.  En annan viktig infallsvinkel i detta är att inte läsa uppenbarelseboken helt på egenhand, utan att göra det tillsammans med någon du kan dela din tro tillsammans med. ”Salig den som läser upp” och ”Saliga de som hör orden i denna profetia”. Det ligger mycket andligvägledning i att sitta ner och läsa ordet tillsammans, i gemenskap och samtala om det som står.

Till sist läser vi brevets första rad; ”Detta är Jesu Kristi uppenbarelse, som Gud gav Honom för att visa sina tjänare vad som snart skall ske.
– Detta är alltså ett brev till oss idag, vi har mycket att lära oss om detta brev. Framförallt är det ju en bok om Jesu nästa ankomst, och hur kan det då vara ”jobbigt” eller ”flummigt” för oss som redan ”tror”?
Get your thinking cap on, det är dags att börja läsa uppenbarelseboken!

Detta är Jesu Kristi uppenbarelse, som Gud gav honom för att visa sina tjänare vad som snart skall ske. Han sände sin ängel och lät sin tjänare Johannes veta det, han som har vittnat om Guds ord och Jesu Kristi vittnesbörd, allt han har sett. Salig den som läser upp och saliga de som hör orden i denna profetia och bevarar det som står skrivet i den. Ty stunden är nära.
– Bibel 2000, Upp 1:1-3

 

 

Detta var bara dock de 3 första verserna. Sätt dig ner och läs vidare!

Frid!

Publicerad i Alltid bara Jesus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews