Den bibliska vägen till att omvandla ”Sexuell Omoraliskhet” till ”Sexuell Moraliskhet” – Part 1.

Det var mer än ett år sen jag skrev mitt senaste blogg inlägg. Och innan du läser detta inlägg så vill jag dela mitt hjärta lite grann. Jag har under det senaste året ägnat mig åt att prata och be tillsammans med andra män mellan 15-35 år. Många av dom samtalen jag har haft har resulterat i att min insikt att vi som ”kyrka” är svältfödda på Gudsfruktan.

 

– Min insikt är att de flesta kristna inte har koll på vad "Gudsfruktan" egentlig är.


Jag är medveten om att ”andra kristna” kommer anse att detta inlägg är ”gammalmodigt” och kanske till och med ”lagiskt” 
– Om detta är fallet så får det stå för dom; till dem så svarar jag med ett bibelord:

The natural person does not accept the things of the Spirit of God, for they are folly to him, and he is not able to understand them because they are spiritually discerned.
(1 Korinsierbrevet 2:14, ESV).

 

Om vi nu skall börja med detta inlägg är det väldigt viktigt att vi som jesu-lärjungar förstår att ”export jättarna i världen” är under inflytande av denna världens gud!

Hollywood glamoriserar sex!

Detta är ingen hemlighet – Vi ser i ”romantiska komedier” att dessa karaktärer sviker sin partner i en kärleks relation som svalnat för att vara otrogen och inleda en ny med annan. Filmer där sexscenerna är så obscena att det skulle räknas om pornografi för bara 10 år sedan; och detta är sånt som ”Kristna” unga inte ens bryr sig om att oroa sog över.

Detta är en självklarhet i ett ”mindset” hos en ungdom/ung vuxen som inte tror eller vill underordna sig Gud; och jag klandrar dem inte! Dom har ingen anledning till att inte tänka på detta sätt! Varför skall dom inte följa sina ”hjärtan” och sina känslor.

Men vi som tror på Gud; och har fått en bibel att följa? Varför följer vi fortfarande våra instinkter mer än Gud? Det jag bekymrar mig är hur accepterat detta är hos människor som anser sig vara ”Kristna” att ”köpa” detta. Vi fyller oss med filmer och serier som praktiskt taget suger ut all energi ur oss som egentligen vi borde lägga på att ”tillbe herren” igenom dagligen ”lyssna på predikningar” eller ”läsa vår bibel”.
– Och detta gör vi för att vi saknar kunskapen om vilken standard Jesus egentligen har för det han kallar ”Lärjungaskapet”.

Then Jesus told his disciples: If anyone would come after me, let him deny himself and take up his cross and follow me. For whoever would save his life* will lose it, but whoever loses his life for my sake will find it. For what will it profit a man if he gains the whole world and forfeits his soul? Or what shall a man give in return for his soul? For the Son of Man is going to come with his angels in the glory of his Father, and then he will repay each person according to what he has done.
(Matteus 16:24-27, ESV)

Detta blogginlägg är en varningssignal till lärjungar runt om i Sverige som har fastnat i facket som kallas ”Kristen”; och inte till några andra. Jag skriver detta av kärlek, för att jag har en börda för lärjungar som har fastnat på detta område – För att det är rent utsagt skrämmande hur mycket vi kompromissar för att aktivt ägna oss åt ”sexuell synd”.

Det är enkelt att glömma bort hur ”Sexuell omoraliskhet” både förvirrar, försvårar och komplicerar vårt emotionella, fysiska, och andliga välmående. Jesu lärjungar blir  varnade att:

Flee from sexual immorality. Every other sin a person commits is outside the body, but the sexually immoral person sins against his own body.
(1 Korinsierbrevet 6:18, ESV).

Även följderna av våra synder så som; ”sexuellt överförbara sjukdomar” och ”känslomässiga band” annat kan ta tid att bli fri ifrån; så kommer Jesus att förlåta oss för varje enskild situation och händelse om vi är villiga att omvända oss ifrån dem. Herren Jesus kommer alltid ge visdom och kraft att styrka varje helighetslängtande lärjunge som har snärjts in i frestelsernas diken.

“No temptation has overtaken you that is not common to man. God is faithful, and he will not let you be tempted beyond your ability, but with the temptation he will also provide the way of escape, that you may be able to endure it.”
(1 Korinsierbrevet 10:13, ESV)

 

Med detta löfte i bakhuvudet är det viktigt att också förstå att vi inte bara kan sitta och tro att allt skall ordnas igenom att vi ber ”en förvirrad bön” efter att  har blivit lite ”skakade” och ”tagna” efter att vi insett vi inte vandrar som vi borde; för att nästa dag gå tillbaka och fortsätta med att mata oss med skit och tro att det vi gjorde igår kallas ”omvändelse” – Detta är inte ”omvändelse” utan som sagt bara  ”en förvirrad bön” under ett ”förvirrat tillstånd”.

Den svenska bibeln använder ordet “omvänd er” när den talar om ”omvändelse. Detta ord på grekiska är “μετανοώ” och uttalas fonetiskt ”metanoó” – när evangelierna använder ”metanoó” så bör man veta att det kan definieras/betyda:

• Att tänka I förväg.
• Ett ändrat sinne.
• En chans att ändra sin; attityd, syfte, tankegång.

 

Det är viktigt att vi som Jesu lärjungar vidtar det nödvändiga stegen mot et biblisk återupprättande ifrån ”sexuell omoral” så att vi inte är slavar under detta. För att detta inte ska bli ”för tungt” så har jag valt att dela upp detta i två avsnitt ”Part 1 & Part 2”.

 

Be och ta en dag i;  ”fasta & bön” innan du ger dig in i detta!
Jag lägger upp ”Part 2″ om ett par dagar! Frid!

 

 

 

 

Publicerad i Lärjungaskap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hit Counter provided by laptop reviews